Trilak - Tencuială decorativă HÉRA Professional SiSi scoarță de copac

Cod produs: 01PFFINTENTR163

HÉRA PROFESSIONAL SiSi scoarță de copac se utilizează ca strat de finisaj în cadrul sistemelor de termoizolație, dar se poate utiliza și de sine stătător, ca strat de finisaj decorativ pe orice suprafață de bază minerală precum: tencuieli uzuale de var-ciment, ciment-var, gleturi de ipsos, beton, plăci de gips – carton, sisteme termoizolante cu polistiren, respectiv vată minerală și pe vopsitorii vechi rezistente la frecare și uzură. HÉRA PROFESSIONAL SiSi scoarță de copac pe lângă conținutul mare de rășină acrilică care asigură un finisaj foarte durabil și protecție maximă la intemperii și la șocuri mecanice conține un adaos special silicatic-siliconic asigurând proprietăți similare tencuielilor pe bază de rășină silicatică și siliconică: permeabilitate la vapori, efect de autocurățare, etc. Produsul este întărit cu fibre de celuloză, și are conținut de ceară, astfel împiedică pătrunderea apei în suprafață, și reduce riscul apariției fisurilor, iar datorită adaosului anti alge suprafața este protejată împotriva algelor, ciupercilor și mucegaiului! Se poate colora în mii de nuanțe pe sistemul de colorare Trilak Colormix.

Mod de aplicare: Înaintea aplicării, HÉRA PROFESSIONAL SiSi scoarță de copac trebuie amestecată cu mixer, la rotație mică. După aproximativ 5 minute de repaus, se poate aplica tencuiala cu ajutorul gletuitorului din oțel inoxidabil. Stratul de tencuială aplicat se drișcuiește înainte de uscare, în stare umedă, cu drișcă din PVC, cu mișcări pe verticală, orizontală sau circulare, în funcție de aspectul dorit. Pentru a obține o structură rustică, se va folosi drișcă din polistiren sau plută. Aplicarea trebuie să fie uniformă, continuă, nu trebuie adăugat niciun alt material, iar surplusul fin lipit de pe drișcă nu trebuie aruncat înapoi în găleată, pentru că poate produce probleme de calitate, se pot forma pete, respectiv se va modifica structura! Dacă se respectă instrucțiunile, se va obține o suprafață cu structură granulară, cu aspect estetic deosebit. HÉRA PROFESSIONAL SiSi scoarță de copac se aplică la temperaturi ale aerului și suprafeței cuprinse între +5 °C și +25 °C. Nu se recomandă executarea lucrărilor sub soare arzător, deoarece uscarea prea rapidă micșorează aderența tencuielii la stratul suport. De asemenea, nu se recomandă nici vopsirea în condiții de cer puternic înnorat sau de umiditate excesivă a aerului. Temperatura scăzută și umiditatea ridicată a aerului prelungește timpul de uscare a tencuielii și provoca probleme la drișcuire. Suprafața tencuită trebuie protejată de ploaie până la uscare completă. Pentru finisarea unor câmpuri de suprafețe mari, vizibile în ansamblu, se recomandă utilizarea produselor având aceeași dată de fabricație. În toate cazurile se recomandă verificarea culorii. 

Proprietăți produs

Fisa: Descarcă

*Toate fotografiile produselor prezentate au caracter informativ , pot diferi față de produsul vândut și pot arăta accesorii ce nu sunt incluse în pachetul standard al produsului.